Algemene voorwaarden

I. Bestelling

 1. Door uw bestelling geeft u te kennen akkoord te gaan met de leverings- en betalingsvoorwaarden.
 2. Bestelde artikelen worden maximaal 8 dagen voor u gereserveerd (bestelde meubelen dienen binnen dit tijdsbestek afgehaald te worden). Indien de betaling dan nog niet ontvangen is, gaat vancatoo er vanuit dat u de bestelling wenst te annuleren. De bestelde artikelen gaan in dat geval terug in de verkoop.
 3. Verzending verloopt via TNT post conform hun tarieven. Brievenbuspost ad eur 3,84 (traceerbaar), pakketpost regulier eur 6,75, pakketpost groot eur 12,90.

II. Betaling

 1. Alle prijzen in de webwinkel zijn exclusief verzendkosten en inclusief 21% BTW.
 2. Betalingen dienen binnen 8 dagen binnen te zijn.
 3. In principe ontvang u de bestelling zonder factuur. Mocht u toch graag een factuur willen ontvangen, dan kan dat
 4. natuurlijk gewoon. U kunt dit aangeven bij de bestelling onder het kopje 'opmerkingen'.

III. Levering

 1. Vancatoo zal met de grootste zorg de artikelen inpakken en verzenden. Vancatoo is echter niet aansprakelijk voor verlies en/of beschadiging van artikelen tijdens de verzending door TNT Post. Noch voor het evt. zoekraken van de verzending.
  Vancatoo is niet aansprakelijk voor zogenaamde gevolgschade die afnemer of een derde ter zake van de producten mocht lijden.
 2. Indien houtwormsporen aanwezig zijn, ontvangen de producten een anti-houtwormbehandeling met professioneel verdeldingsmiddel. Vancatoo kan echter niet garanderen dat de producten 100% houtwormvrij zijn.
 3. Levering geschiedt altijd uitsluitend na betaling.
 4. Komt u de artikelen liever zelf afhalen, dat is dit mogelijk. Geeft u dit even aan bij de bestelling. Vancatoo zal daarop contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. Afgehaalde artikelen kunnen niet geretourneerd worden.
 5. Wilt u de artikelen laten bezorgen, dan behoort dit tevens tot de mogelijkheden. Vancatoo bezorgt zelf niet maar kan u hiertoe in contact brengen met een ervaren en betrouwbaar transportbedrijf dat uw aankopen met uiterste zorg zal behandelen. De kosten voor het bezorgen zijn afhankelijk van de afmetingen van het artikel en het aantal te overbruggen kilometers. Het artikel kan niet eerder afgehaald worden door transporteur bij vancatoo dan dat het artikel volledig betaald is. Voor vrijblijvende prijsindicatie kan gemaild worden.
  Vancatoo draagt alleen zorg voor het initiële contact tussen partijen en is verder niet verantwoordelijk voor transport en voorwaarden van transport, noch voor evt. schade die ontstaat aan het artikel tijdens transport. Voor verdere voorwaarden/afspraken rondom het transport zal de transporteur u zelf inlichten. Dit wordt rechtstreeks tussen klant en transporteur verder afgestemd.
  Retourzendingen van bezorgingen: kosten van (retour)transport zijn voor uw eigen rekening en te voldoen aan transporteur. V.w.b. het aangekochte artikel: retourzending en verrekening betaling alleen in overleg en op voorwaarde dat artikel in dezelfde staat geretourneerd worden. 

IV. Retourzendingen

 1. Houd u alstublieft rekening met het feit dat alle authentieke stukken die verkocht worden door Vancatoo gebruikte en oude goederen zijn. Dit impliceert automatisch dat de artikelen in een andere staat verkeren dan nieuwe producten. De artikelen worden altijd waarheidsgetrouw omschreven op de site. Verkleuringen e.d. worden vermeld, maar behoren ook bij brocante/antiek. Dit verschaft hen juist de charme die hen zo geliefd maakt. Heeft u nog vragen over het artikel alvorens u over wilt gaan tot aanschaf, dan beantwoordt vancatoo deze graag. Mocht een artikel onverhoopt toch tegenvallen dan is retourneren altijd bespreekbaar conform onderstaande punten. Uitzondering hierop vormen het linnengoed en opgespaarde artikelen. Deze kunnen helaas niet geretourneerd worden.
 2. Retourneren van artikelen kan binnen 8 dagen na ontvangst en uitsluitend naar schriftelijk overleg (via e-mail). U dient in geval van retourneren binnen 2 dagen na ontvangst contact op te nemen. De verzendkosten draagt uzelf.
 3. Indien u een bestelling retour zendt, ontvangt u natuurlijk het aankoopbedrag retour. Vooropgesteld vanzelfsprekend dat het artikel in dezelfde staat geretourneerd wordt als het verkocht is. Verzendkosten zullen echter niet verrekend worden.
 4. Voor voorwaarden bij retourneren bij bezorgen, zie punt III, artikel 5 van deze voorwaarden.

V. Opsparen

 1. Om in verhouding tot het artikel hoge verzendkosten uit te sparen, kunnen artikelen ook worden opgespaard (tot een maximum van 10 kilo en maximaal 3 maanden). In dit geval kunt u tijdens de bestelprocedure bij opmerkingen invullen dat u het artikel graag apart wilt laten zetten. Betalingsvoorwaarden zijn zoals hierboven omschreven.
 2. Bij uw laatste bestelling geeft u aan de opgespaarde artikelen graag verzonden te willen hebben. De totale verzendkosten worden dan pas verrekend.
 3. Opsparen is alleen mogelijk bij de kleine artikelen en niet bij de ‘afhaalartikelen’ zoals grote meubels.

VI. Reserveren van meubelen

Als u een artikel wilt reserveren (zonder het daadwerkelijk definitief te bestellen), dan kunt u per email contact met ons opnemen. Vrijblijvend reserveren kan maximaal twee dagen, te weten de dag van bezichtiging en de dag daaraan voorafgaand. Daarbuiten is het meubelstuk gewoon voor verkoop beschikbaar.Deze regeling geldt alleen voor meubelen. Andere regelingen zijn alleen in overleg mogelijk.

Wilt u het artikel langer dan voornoemde twee dagen reserveren, dan kan dit middels een aanbetaling van 10% van de verkoopprijs van het artikel. Vancatoo houdt in dat geval het artikel maximaal 1 week voor u gereserveerd. U bent met deze regeling niet koopplichtig, echter de aanbetaling is bedoeld ter langere reservering van het product. Mocht u daarna toch van de aankoop afzien dan vervalt automatisch de reservering en wordt het aanbetaalde bedrag niet geretourneerd. Mocht u wel tot koop overgaan, dan dient het restant na het sluiten van de koop binnen 3 dagen voldaan te zijn.

Op alle door vancatoo verkochte artikelen zijn de voorwaarden zoals hierboven genoemd van toepassing. Voor alle brocante en antieke artikelen geldt de BTW-margeregeling voor gebruikte goederen.